Φέτα Αμυγδάλου...

Όταν έγινα Vegan δεν πίστευα ότι θα φάω ποτέ χορτοφαγική φέτα. Είχα δοκιμάσει κάποιες συνταγές αλλά δεν με είχαν ενθουσιάσει ή άλλες που ήταν μεν νόστιμες αλλά πολύ χρονοβόρες με μεγάλη διαδικασία προετοιμασίας. Μέχρι που βρήκα αυτή την συνταγή και είπα να την δοκιμάσω. Τρελλάθηκα!!! Τόσο κοντά σε γεύση μαλακιάς φέτας και εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της που δεν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο.
Ειδικά μέσα στην σαλάτα, είναι σαν να τρως φέτα. Από τις καλύτερες και πιο εύκολες συνταγές Vegan Φέτας!!

Εδώ η φέτα είναι σκέτη χωρίς θυμάρι και σκόρδο για πιο ουδέτερη γεύση.
Με αυτή την φέτα μπορούμε να απολαύσουμε την αγαπημένη μας χωριάτικη σαλάτα. Πραγματικά είναι σαν να τρως φέτα....
και κρητικό ντάκο με τριμμένη ντομάτα, τριμμένη vegan φέτα, κάπαρη πασπαλισμένο με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο! Μιάμ!!
111
Εδώ η φέτα είναι σκέτη χωρίς θυμάρι και σκόρδο για πιο ουδέτερη γεύση.

Με αυτή την φέτα μπορούμε να απολαύσουμε την αγαπημένη μας χωριάτικη σαλάτα. Πραγματικά είναι σαν να τρως φέτα....

Υλικά:
1/4 κούπα ωμά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1/2 κούπα ζεστό νερό.
1/2 κούπα κρύο νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ. κοφτές νισεστέ (εγώ έβαλα 6 για να γίνει πιο σφιχτό)
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. διατροφική μαγιά (
την βρίσκετε ΕΔΩ - προαιρετικό)
1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη (προαιρετικό)
1 κ.γ. θυμάρι
Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε κι άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας!

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα 8-12 ώρες, βολεύει να γίνει αυτό από το προηγούμενο βράδυ. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά ώστε να φουσκώσει η φλούδα και τα ξεφλουδίζουμε.

Χτυπάμε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να λιώσουν ελαφρώς και να γίνουν πολύ ψιλά τρίμματα (όχι παραπάνω, γιατί θα αρχίσουν να γίνονται βούτυρο). Προσθέτουμε το ζεστό νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Έπειτα διαλύουμε τον νισεστέ στο κρύο νερό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το προσθέτουμε και αυτό στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.


Αδειάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην μας κολλήσει. Μόλις το μείγμα πήξει και γίνει μαστιχωτό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα γυάλινο ή πήλινο δοχείο, το ισιώνουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε στο ψυγείο όπου θα σφίξει κι άλλο και διατηρείται για μία εβδομάδα.


Βίντεο Εκτέλεσης:


Καλή επιτυχία!!!
Πηγή: vegankainostimo.blogspot.gr



Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Φτιάξτε μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο

Έχετε δοκιμάσει ποτέ μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο;
Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα… είναι πολύ νόστιμο!

Υλικά:
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Ξύσμα 2 λεμονιών
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ φλιτζάνι του καφέ νερό
2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε  στο βρασμένο ρύζι προσθέτοντας  το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το διαλύσαμε στο ½ φλιτζάνι του καφέ, χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατώνουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα.

Καλή επιτυχία!!!
Πηγή: monastiriaka.gr
- See more at: http://perivolipanagias.blogspot.gr/2014/11/blog-post_1.html#sthash.aAp743w5.dpuf