Τυροπιτάκια με Vegan τυρί από στραγάλια!!!



Για το τυρί  - Vegan τυρί από στραγάλια!!!

Υλικά:
  • Μουλιάστε για 4-8 ώρες μία κούπα στραγάλια κίτρινα
  • 120γρ κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά φρεσκοκομμένο άνιθο ή άλλο μυρωδικό/μπαχάρι
  • 4-5 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά (προαιρετικό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αλέστε τα στραγάλια στο multi μαζί με τα μυρωδικά και μισή κούπα ζεστό νερό.
Διαλύστε προσεκτικά το κορν φλάουρ σε μιά κούπα κρύο νερό ανακατεύοντας συχνά με προσοχή να μην σχηματίσει σφαιρίδια. Προσθέστε μισή κούπα χλιαρό νερό στο μείγμα του κορν φλάουρ και βάλτε το σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέστε τα αλεσμένα στραγάλια, το λεμόνι, το αλάτι, τη μαγιά, και το ελαιόλαδο στο μείγμα και συνεχίστε το ανακάτεμα ώσπου να πήξουν τα υλικά.
Αφαιρέστε από την φωτιά όταν το μείγμα πάρει υφή τυροσαλάτας.
Δοκιμάστε λίγο, θαυμάστε το αριστούργημα, βάλτε το σε φορμάκι στο ψυγείο. Φάτε το!

Σημ. Εμείς το τυρί αν και το κάνουμε χωρίς μαγιά είναι εξαιρετικό. Πάντως από ότι λένε η διατροφική μαγιά του δίνει περισσότερο την γεύση του τυριού...

Για τη ζυμη

Υλικά:

  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 2μιση κουταλιές του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και όσο ακόμη χρειαστεί
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σημαντικό: για να ενεργοποιηθεί η μαγιά βάλτε την στην κούπα με το χλιαρό νερό (προσοχή στην θερμοκρασία, χλιαρό και όχι καυτό για να δράσει η μαγιά), ανακατέψτε και περιμένετε 5' να ενεργοποιηθεί (σχηματίζεται λεπτό στρώμα αφρού στο νερό). Βάλτε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ και κάντε ένα πηγαδάκι στο κέντρο, όπου θα προσθέσετε σταδιακά το νερό με τη μαγιά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με κουτάλα. Προσθέστε αναλόγως νερό ή αλεύρι ώστε ζυμώνοντας να έχετε ένα ελαστικό ζυμάρι. Ζυμώστε για περίπου 10' σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Αφήστε το ζυμάρι σε δοχείο εκτός ψυγείου για 1-2 ώρες για να δράσει η μαγιά. Το ζυμάρι θα διπλασιαστεί σε μέγεθος.Αρκεί για ένα μεγάλο ταψί πιτάκια.

Πηγή: Την συνταγή την πήρα εκτυπωμένη από μία εκδήλωση του "Οικόπολις" στην Θεσσαλονίκη και την ανάρτησα αλλά την διεκδικεί η φίλη Katerina Pan  η οποία την δημοσίευσε στην ομάδα Vegan Thessaloniki και δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω...




Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: