Vegan Ομελέτα Φαρινάτα (Pancake)

Vegan Ομελέτα Φαρινάτα (Pancake)

Η φαρινάτα είναι ιταλική ρεβυθόπιτα. Στην Ιταλία είναι πολύ συνηθισμένο street food και το βρίσκεις και σε φούρνους όπως εμείς έχουμε τη σπανακόπιτα. Υπάρχει σε άπειρους συνδυασμούς! Βολεύει πολύ για παιδιά.
Και οι Γάλλοι επίσης κάνουν ρεβυθόπιτα και την ονομάζουν socca (δείτε εδώ την συνταγή) .


Υλικά:
1 μπολάκι ρεβυθάλευρο
3 μπολάκια νερό
50γρ. ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Κολοκυθάκια
Ντομάτα χωρίς τα σπόρια
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Μανιτάρι  portobello
Πιπεριά φλωρίνης
Φυτικό λευκό τυρί viofast

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το ρεβυθάλευρο με το νερό το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Το σκεπάζουμε με μεμβάνη και το αφήνουμε για 2 ώρες. Στη συνέχεια αλείφουμε ένα ταψάκι αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Κόβουμε σε κυβάκια τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ρίχνουμε από πάνω και στο τέλος ρίχνουμε διάσπαρτο από πάνω ελάχιστο λαδάκι για να κάνει κρούστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 με αέρα για 20 λεπτά μετά χαμηλώνουμε στους 200 και ψήνουμε άλλα  λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε μετά για να δέσει καλύτερα.Το ύψος της φαρινάτας δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 δάχτυλο και μαζί με τα λαχανικά το 1,5...

Καλή επιτυχία!!!




Πηγή: olga.mathew 
Σε δημοσίευσή της στην ομάδα Χορτοφάγοι και βίγκαν Ελλάδος- Vegetarians and vegans of Greece



Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: