Σπιτικό ρόφημα (γάλα) σόγιας!!!

Σπιτικό γάλα σόγιας!!!


Φτιάξτε με απλά υλικά γάλα σόγιας για  όλη την οικογένεια! Δείτε στο τέλος την βίντεο συνταγή!
Εύκολη και οικονομική συνταγή. Τα βιολογικά φασόλια σόγιας έχουν περίπου 2,50 ευρώ / 500 g στα βιολογικά καταστήματα με τα οποία μπορείς να φτιάξεις 4 λίτρα γάλα. Δηλαδή 0.625 ευρώ το λίτρο!
Ένα φλυτζάνι 250 ml παρέχει 8 g πρωτεΐνης, 6% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο, 8% σε σιδήρο, 10% σε Β6, 15% σε μαγνήσιο και 6% σε διαιτητικές ίνες...


Υλικά:
Για 2 λίτρα γάλα

2 λίτρα νερό
250 γραμμάρια φασόλια σόγιας
Εκτέλεση:
Για την προετοιμασία
Μουσκεύουμε τα φασόλια σόγιας σε νερό για όλη τη νύχτα, αλλάζοντας το νερό κάθε 2 με 3 ώρες. Τα φασόλια μας είναι έτοιμα όταν εμφανίζονται πάνω στο νερό φουσκάλες.
Τα μουλιασμένα φασόλια μέσα στο νερό αφού περάσουν οι ώρες θα είναι φουσκωμένα και τρυφερά και πρέπει να είναι όπως την φωτογραφία


Βάζουμε τα δυο λίτρα νερό να βράζουν. Χωρίζουμε τα φασόλια σόγιας σε τρία μέρη και χτυπάμε στο μπλέντερ μας με 600 ml νερό που βράζει:




Ρίχνουμε τον πολτό μας από τα φασόλια σε μεγάλη κατσαρόλα και τον βάζουμε να βράσει.. Από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει χρονομετρούμε 8 λεπτά ακριβώς.


Προσοχή γιατί όταν βράζει ο πολτός βγάζει πολύ αφρό, θα αφαιρείτε τον αφρό με ένα κουτάλι και θα ανακατεύετε τακτικά.


Ετοιμάζουμε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι.Από κάτω βάζουμε κάποια γαβαθα για να μαζεύουμε το γάλα μας:


Αφού περάσουν τα  8 λεπτά ρίχνουμε το γάλα στο τουλουπάνι. Μαζεύουμε τις άκρες του και πιέζουμε με ένα κουτάλι ή ένα ποτήρι για να βγάλουμε όσο περισσότερο γάλα μπορούμε:



Αφήνουμε το γάλα μας να κρυώσει και αν θέλουμε του προσθέτουμε γεύσεις λευκή ή καστανή ζάχαρη, κακάο, βανίλια. Χύνουμε σε μπουκάλια λίτρου για γάλα και τοποθετούμε στο ψυγείο.



Καλή επιτυχία!!!

Δείτε και το σχετικό βίντεο


Πηγή


Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: