Ωμοφαγικό κέϊκ καρότου carrot "cake" με μήλα (πανεύκολο προφανώς και σούπερ υγιεινό)
Υλικά:
1 μήλο
2 καρότα
2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη (ωμά)
κανέλα (αν θέλουμε)
4-6 χουρμάδες (μπορείτε να βάλετε λίγο μέλι αν δεν έχετε )
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μούλτι τα καρότα, τους χουρμάδες, την αμυγδαλόψιχα, κανέλα κι ελάχιστο νερό και πολτοποιούμε.
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φετούλες (μεγάλες ροδέλες από το πίσω προς τα μπρος, όχι παράλληλα στο κοτσάνι. (δείτε και στο βίντεο πως)
Αλείφουμε μια φέτα μήλου με τη γέμιση και βάζουμε από πάνω την άλλη φέτα, φτιάχνοντας όσα επίπεδα θέλουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο και κόβουμε προσεκτικά σε μπουκίτσες. Μοιάζουν με μικρά κέικ και είναι ιδανικά και για παιδικά πάρτυ.....
Η συνταγή είναι ελαφρώς παραλλαγμένη από το παρακάτω βίντεο (δείτε και πως κόβονται τα μήλα)...
Υλικά:
1 μήλο
2 καρότα
2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη (ωμά)
κανέλα (αν θέλουμε)
4-6 χουρμάδες (μπορείτε να βάλετε λίγο μέλι αν δεν έχετε )
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μούλτι τα καρότα, τους χουρμάδες, την αμυγδαλόψιχα, κανέλα κι ελάχιστο νερό και πολτοποιούμε.
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φετούλες (μεγάλες ροδέλες από το πίσω προς τα μπρος, όχι παράλληλα στο κοτσάνι. (δείτε και στο βίντεο πως)
Αλείφουμε μια φέτα μήλου με τη γέμιση και βάζουμε από πάνω την άλλη φέτα, φτιάχνοντας όσα επίπεδα θέλουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο και κόβουμε προσεκτικά σε μπουκίτσες. Μοιάζουν με μικρά κέικ και είναι ιδανικά και για παιδικά πάρτυ.....
Η συνταγή είναι ελαφρώς παραλλαγμένη από το παρακάτω βίντεο (δείτε και πως κόβονται τα μήλα)...
Πηγή: Η συνταγή είναι της Konstadina
Made InJapan και δημοσιεύθηκε στην Ομάδα
Χορτοφάγοι και βίγκαν Ελλάδος- Vegeterians and vegans of Greece
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου