Vegan Σοκολατόπιτα Γιώτας

Vegan Σοκολατόπιτα Γιώτας




Υλικά:
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι ή 1 χυμό πορτοκάλι και 1 νερό
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 φλιτάνια ζάχαρη (η μισή καστανή)
Ξύσμα 1 λεμονιού και 1 πορτοκαλιού
6 κουταλιές της σούπας κακάο
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέϊκιν
½ κουταλάκι γλυκού σόδα
2 βανίλιες
1 πρέζα σκόνη τζίντζερ

Υλικά για το γλάσο:
100 γραμ. κουβερτούρα
3 κουτάλια σούπας κακάο
2 κουτάλια σούπας σπορέλαιο
2 κουτάλια σούπας άχνη
5-6  κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε την ζάχαρη το λάδι το νερό τις βανίλιες το τζίντζερ το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού το ξύδι και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα να αφρίσει. Τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα ή το μίξερ.
Σε άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο προσθέτουμε το αλάτι και ενσωματώνουμε τα δύο μίγματα. Το βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με μαχαίρι να βγεί καθαρό.

Βάζουμε σε μπενμαρί τα υλικά του γλάσου ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο.

Καλή επιτυχία!!!




Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: