Φυτικό Γιαούρτι με Κάσιους

Υπέροχο κρεμώδες και πλούσιο σε υφή και γεύση φυτικό γιαούρτι, χάρις στα κάσιους που περιέχει. Τέλειο για πρωινό με ξηρούς καρπούς ή δημητριακά, για τζατζίκι ή ακόμη και σκέτο.



Υλικά:
4 κούπες γάλα σόγιας
1/2 κούπα ωμά κάσιους
3 κ.σ. γιαούρτι σόγιας εμπορίου ή 2 προβιοτικές κάψουλες (θα τις βρείτε ΕΔΩ)

Εκτέλεση:
Μέσα σε ένα μίξερ βάζουμε τα ωμά κάσιους και 1 κούπα γάλα σόγιας και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα και να λιώσουν τελείως τα κάσιους. Αν το μίξερ μας δεν είναι πολύ δυνατό, τα μουλιάζουμε από βραδύς.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μείγμα με τα κάσιους και τις υπόλοιπες 3 κούπες γάλα σόγιας και το ζεσταίνουμε τόσο, ώστε να είναι ίσα ίσα ζεστό στο εσωτερικό του καρπού μας (προσοχή να μην ζεσταθεί πολύ (καυτό) γιατί θα σκοτώσει τα βακτήρια ή αν είναι δροσερό δεν θα αναπτυχθούν) και το τραβάμε αμέσως από την φωτιά.

Βάζουμε στο μείγμα μας δύο κουταλιές φυτικό γιαούρτι εμπορίου (για προβιοτικά βακτήρια) ή προβιοτικές κάψουλες, το ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε ένα βάζο και το σκεπάζουμε και το τυλίγουμε με μία πετσέτα. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 40-50 βαθμούς.

Σε περίπου 6-8 ώρες το γιαούρτι μας θα είναι έτοιμο. Όσο πιο πολλές ώρες το αφήνετε να ωριμάσει, τόσο πιο έντονο (ξινίλα γιαουρτιού) θα είναι στην γεύση και πιο πηχτό. Μπορούμε να ανοίγουμε το καπάκι και να δοκιμάζουμε. Δεν το αφήνουμε όμως παραπάνω από 8-9 ώρες. Μετά βάζουμε ψυγείο όπου θα συνεχίζει κι εκεί η ωρίμανση.

Όταν φτιάξετε το δικό σας γιαούρτι, δεν χρειάζεται να πάρετε πάλι εμπορίου για να φτιάξετε νέο. Βάζετε δύο κουταλιές από το σπιτικό σας.
Από το βιβλίο της Σέφ Miyoko Schinner
Νηστίσιμο Γιαούρτι, Χορτοφαγικό Γιαούρτι

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή: vegankainostimo.blogspot.gr




Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Φτιάξτε μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο

Έχετε δοκιμάσει ποτέ μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο;
Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα… είναι πολύ νόστιμο!

Υλικά:
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Ξύσμα 2 λεμονιών
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ φλιτζάνι του καφέ νερό
2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε  στο βρασμένο ρύζι προσθέτοντας  το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το διαλύσαμε στο ½ φλιτζάνι του καφέ, χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατώνουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα.

Καλή επιτυχία!!!
Πηγή: monastiriaka.gr
- See more at: http://perivolipanagias.blogspot.gr/2014/11/blog-post_1.html#sthash.aAp743w5.dpuf