Πεντανόστιμη, απόλυτα υγιεινή πίτσα με σούπερ ζύμη (χωρίς αλεύρι)!

Πίτσα, πίτσα, πίτσα! Ποιος δεν την αγαπά, ποιος δεν τη λιγουρεύεται; Ένα από τα κλασικά, αγαπημένα φαγητά μικρών κ μεγάλων, το οποίο δυστυχώς είναι ανθυγιεινό, φορτωμένο με κενές θερμίδες και αμέτρητα λιπαρά…

.
Πεντανόστιμη, απόλυτα υγιεινή πίτσα με σούπερ ζύμη
Μετά από δοκιμές με διάφορα υλικά καταλήξαμε σε μια υπέροχη θρεπτική ζύμη χωρίς αλεύρι, αλλά με βρώμη και πατάτα. Λαχανικά και σπιτική κόκκινη σάλτσα είναι τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε στην πρώτη εκδοχή που σας παρουσιάζουμε σήμερα.


 Ιδού λοιπόν μια αλλιώτικη πίτσα, που μας κάνει καλό, είναι μεστή γεύσης και δεν μας δίνει την αίσθηση του γουρουνιάσματος! Αξίζει να τη δοκιμάσετε! Φυσικά πάνω μπορείτε να βάλετε ό,τι τραβά η ψυχή σας.



Πεντανόστιμη, απόλυτα υγιεινή πίτσα με σούπερ ζύμη!!!

Υλικά για τη βάση:
400 γρ. πατάτες βρασμένες
200 γρ. gf νιφάδες βρώμης αλεσμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
9 κ.σ. γάλα σόγιας
3 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλατοπίπερο
2 κ.γ. ρίγανη
κόκκινη σάλτσα (ντομάτα βασιλικό)
μανιτάρια φρέσκα, σε φέτες
ντοματίνια, κομμένα στα 2
καλαμπόκι
πιπεριά, σε φέτες
σπιτική φυτική παρμεζάνα


 
Εκτέλεση:
Βάζω στο μπλέντερ τις πατάτες κ τις κάνω πουρέ. Προσθέτω το λάδι κ 4 κ.σ. γάλα κ χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη βρώμη με τη σκόνη σκόρδου, τη διατροφική μαγιά, τη ρίγανη κ το αλατοπίπερο. Μεταφέρω τον πουρέ σε ένα μπολ και σιγά σιγά προσθέτω το μείγμα της βρώμης. Σταδιακά ρίχνω και το υπόλοιπο γάλα και δουλεύω το μείγμα καλά με τα χέρια μου ώσπου να γίνουν ένα ωραίο ζυμάρι. Αφού το πλάσω σε μπάλα, το αφήνω για 10 λεπτά στην άκρη και κατόπιν το βάζω πάνω σε λαδόκολλα κ με τον πλάστη το ανοίγω δίνοντας του το σχήμα του ταψιού της πίτσας που θα χρησιμοποιήσω. Αυτή ποσότητα αρκεί για ένα ταψί στρογγυλό ειδικό για πίτσα (αυτό με τις τρύπες). Αν θέλετε χοντρή βάση, χρησιμοποιήστε όλη τη ζύμη. Αν θέλετε λεπτή, θα σας περισσέψει λίγη ζύμη (κάντε ένα μικρό καλτσόνε με αυτήν). Απλώστε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μισή ώρα. Καλή σας απόλαυση!


Καλή επιτυχία!!!


Πηγή: The Veggie Sisters



Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: