Ρεβυθοκεφτέδες Γιώτας

Ρεβυθοκεφτέδες Γιώτας

Υλικά:
1/2 κιλό ρεβύθια
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 κ.σ. αλεύρι
1,5 λεμόνι
1 κ.γ. μπέϊκιν
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι
1/2 κ.γ. κουρκουμά
σκόνη μουστάρδας

Εκτέλεση:
Μουσκεύετε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο νερό με μία κουταλιά αλάτι. Σουρώνετε τα ρεβίθια και τα πολτοποιείτε στο μούλτι (να γίνουν τρίμματα).
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό το λεμόνι το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το αλεύρι, τα ανακατεύετε ώστε να γίνουν μια πηχτή μάζα.
Τους πλάθετε σε μπαλάκια και τηγανίζετε ή ψήνετε στον φούρνο.
Αν τους τηγανίσετε τους στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!!!



Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: