Σοκολατόπιττα Vegan




Υλικά:
3/4 κούπες σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη (1/4 κούπας ή όλη καστανή) Μπορεί να αντικατασταθεί με οποιαδήποτε γλυκαντικό
1,5 κούπα νερό
χυμό 1 πορτοκαλιού
3 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα καρύδια
1 μπέικιν
3 κ.σ.  ξύδι
6 κ.σ.  κακάο
2 κ.σ.  κονιάκ
2 κ.γ. σόδα
1/2  κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Υλικά για το γλάσο:
200 γραμ. κουβερτούρα
νερό τόσο για να γίνει λίγο νερουλό όχι σφιχτό
1.κ.σ. λάδι


Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε και το μίγμα του αλευριού.
Ψήνουμε στους 170 για 50 λεπτά.
Λιώνουμε την κουρτούρα με το νερό και το λάδι και στην συνέχεια το περιχύνουμε πάνω από το ζεστό κέϊκ.

Καλή επιτυχία!!!




Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Φτιάξτε μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο

Έχετε δοκιμάσει ποτέ μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο;
Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα… είναι πολύ νόστιμο!

Υλικά:
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Ξύσμα 2 λεμονιών
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ φλιτζάνι του καφέ νερό
2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε  στο βρασμένο ρύζι προσθέτοντας  το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το διαλύσαμε στο ½ φλιτζάνι του καφέ, χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατώνουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα.

Καλή επιτυχία!!!
Πηγή: monastiriaka.gr
- See more at: http://perivolipanagias.blogspot.gr/2014/11/blog-post_1.html#sthash.aAp743w5.dpuf