Σουβλάκια Σόγιας



Θα κάνετε πάρτι, μπάρμπεκιου με φίλους ή την οικογένεια, αναρωτιέστε τι να ψήσετε την Κυριακή του Πάσχα ή τι να τσικνίζετε την Τσικνοπέμπτη; Σας έχω την τέλεια πρόταση! Πεντανόστιμα χορτοφαγικά σουβλάκια από μαριναρισμένη κεμπάμπ σόγιας, με πιπεριές και κρεμμύδι. Ποιο νόστιμα δεν νομίζω να υπάρχουν!

Οι επιλογές για σουβλάκια, είναι λίγο περιορισμένες καθώς μπορούν να γίνουν μόνο με μαντιάρια και\ή λαχανικά. Μπορούν να γίνουν με σέιταν αλλά η διαδικασία είναι λίγο χρονοβόρα ή θα πρέπει να έχεις διαθέσιμο σείταν. Μια μέρα λοιπόν που έπεσε το μάτι μου στο κεμπάμπ σόγιας και είδα το μέγεθος των κομματιών, μου ήρθε η ιδέα και είπα αυτά θα κάνουν ωραίο σουβλάκι. Το μέγεθος τους είναι ότι πρέπει κι άμα μαριναριστούν, θα γίνουν μούρλια.

Η σόγια είναι άνοστη από μόνη της αλλά με τα κατάλληλα υλικά και καρυκεύματα μπορεί να μετατραπεί σε ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα του κόσμου. Έτσι λοιπόν έπρεπε να κάνω μια δυνατή μαρινάδα που θα τα απογειώσει! Όσο αφήνεις την σόγια να μαρινάρεται τόσο πιο νόστιμη γίνεται και το μυστικό επιτυχίας για αυτά τα σουβλάκια είναι το καλό μαρινάρισμα και το καλό ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, ώστε να σιγοψήνεται και να στεγνώσει η σόγια μέχρι μέσα, χωρίς να καίγεται απ' έξω.


Γίνονται πολύ εύκολα και το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό. Όποτε μαζευόμαστε οικογένεια και φίλοι και ψήνουμε, πέρα από τα Ψητά Μαριναρισμένα Μανιτάρια και λαχανικά, έχουμε καθιερώσει και αυτά τα πεντανόστιμα βίγκαν σουβλάκια.

Αυτή η συνταγή βγάζει 12 μικρά σουβλάκια. Άν θέλετε περισσότερα διπλασιάζετε ή τριπλασιάζετε την δόση για περισσότερα σουβλάκια.

Υλικά:
100 γρ. κεμπάμπ βιολογικής σόγιας
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια τετράγωνα
1 μικρή πράσινη πιπεριά σε φετάκια τετράγωνα
1 μικρή πιπεριά φλωρίνης σε φετάκια τετράγωνα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 δαφνόφυλλα
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1-2 πρέζες αλάτι
ξύσμα από ένα λεμόνι
ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε την σόγια σε βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά ή ακολουθούμε τις οδηγίες στην συσκευασία (μη την παραμουλιάσετε). Την στραγγίζουμε και την στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να φύγει όλο το νερό.

Σε ένα σακούλι με ζιπ λοκ ρίχνουμε όλα όλα τα υλικά και την σόγια και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να πασαλειφτεί καλά η σόγια με την μαρινάδα. Βάζουμε στο ψυγείο από βραδύς κι αφήνουμε να μαριναριστεί όλη νύχτα.


Την επόμενη του μαγειρέματος, βγάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ για να ετοιμάσουμε τα σουβλάκια μας. Περνάμε στο ξυλάκι 1-2 κομμάτια κεμπάμπ σόγιας ανάλογα το μέγεθος, μια φέτα κρεμμύδι και πράσινη πιπεριά και πάλι σόγια, μια φέτα κρεμμύδι και κόκκινη πιπεριά και πάει λέγοντας, φτιάχνοτας έτσι τα σουβλάκια.

Ψήνουμε σε αντικολλητικό σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά ή στα κάρβουνα (όχι πολύ δυνατή καρβουνιά), μέχρι να ψηθεί καλά η σόγια και να στεγνώσει (ώστε να μην είναι σα σφουγγάρι) και να ξεροψηθούν τα σουβλάκια μας.


Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα σουβλάκια με λίγη ρίγανη και λεμονάκι και αν χρειάζεται και λίγο αλατάκι.

Καλό ψήσιμο!!

Vegan σουβλάκια, χορτοφαγικά σουβλάκια, βίγκαν σουβλάκια, νηστίσιμα σουβλάκια



Πηγή: Vegan & Νόστιμο


Καλή επιτυχία!!!



Πηγή: Vegan & Νόστιμο



Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: