Vegan Ψητά Σουτζουκάκια...

Vegan Ψητά Σουτζουκάκια

Μιάμ, μιάμ, μιαααάμ!! Χορτοφαγικά σουτζουκάκια που όχι μόνο μυρίζουν και έχουν την ίδια όψη με τα παραδοσιακά αλλά έχουν και απίστευτα ίδια γεύση! Πραγματικά όταν επιχείρησα να μετατρέψω τα παραδοσιακά σουτζουκάκια σε χορτοφαγικά δεν πίστευα με τίποτα ότι θα γίνουν τόσο τέλεια! Είναι σα να τρως σουτζουκάκια! Θα τα λατρέψουν όλοι! Τα δοκίμασαν παιδιά κρεατοφάγα και δήλωσαν ότι είναι πιο νόστιμα από τα ζωικά!!. Μετά από αρκετές δοκιμές σας παρουσιάζω την συνταγή. Μια συνταγή απλή και πανεύκολη στην παρασκευή της που όμως βγάζει τέλεια σουτζουκάκια στο σχαροτήγανο ή απλό τηγάνι. Αν και στη σχάρα με κάρβουνα δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη, πιστεύω όμως ότι θα γίνονται τέλεια καθώς το ψήσιμο στα κάρβουνα καπνίζει το φαγητό και του δίνει αυτή την ιδιαίτερη τσικνιστή γεύση. Πηγή VeganKaiNostimo 

Υλικά:
140γρ. ξερές φακές
1/2 κούπα βρώμη (ψιλές νιφάδες)
1/4 κούπα φρυγανιά
2-3 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. καλά αλεσμένο λιναρόσπορο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/4 κ.γ. σκόνη μπαχάρι
1 κ.γ. βεγκέτα (μείγμα λαχανικών) ή 1 τριμμένο κύβο λαχανικών
1/2 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις φακές να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζουμε σε ψιλό σουρωτύρι και με ένα κουτάλι τις πατάμε να βγάλουν τελείως το νερό που έχουν ρουφήξει και να μην βγάζουν καθόλου. Τις πολτοποιούμε πολύ καλά στο μίξερ (να γίνουν πηχτή πάστα).

Ρίχνουμε τις λιωμένες φακές σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι να ομογενοποιηθούν και να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15-20 λεπτά. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλο αλάτι - πιπέρι.

Ταμπονάρουμε με ελάχιστο νερό τις παλάμες μας γιατί θα κολλάει λίγο το μείγμα και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια. Αν το μείγμα έχει πολύ υγρασία και δεν πλάθεται προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα σχαροτήγανο ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει τοποθετούμε τα σουτζουκάκια μας. Με λίγο λάδι ξεροψήνονται ωραία, δεν κολλάνε και νοστιμίζουν. Περιμένουμε πρώτα να ξεροψηθεί καλά από την μία πλευρά και να αρχίσει να σφίγγει το σουτζουκάκι πριν το γυρίσουμε με προσοχή από την άλλη. Ξεροψήνουμε καλά από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε αρκετή ώρα στη φωτιά για να σφίξουν καλά. Όσο ψήνονται σφίγγουν. Αν τα ψήσετε στη σχάρα σε ένα πιατάκι βάλτε λίγο λάδι και πασπαλίσετε τα σουτζουκάκια πριν τα ψήσετε.

Όταν ξεροψηθούν καλά και σφίξουν τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα σερβίρουμε με ντοματούλα, μπόλικο κρεμμυδάκι, μουστάρδα ή λεμονάκι, πιτούλες, πατάτες και μπυρίτσα!


Καλή σας όρεξη!

Καλή επιτυχία!!!



Πηγή: VeganKaiNostimo 



Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: