Vegan "Παϊδάκια"....



Vegan Ribz, πεντανόστιμα σκέτα, με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, πουρέ κλπ ή σε σάντουιτς με πίτα κι όχι μόνο. Τα δοκίμασε φανατικός κρεατοφάγος κι όχι μόνο τρελλάθηκε και δεν μπορούσε να πιστέψει με τίποτα ότι είναι vegan, αλλά μου ζήτησε κιόλας να του φτιάξω για να έχει να ψήνει!!!
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα αλεύρι γλουτένης.
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. βεγκέτα ή τριμμένο κύβο λαχανικών
  • Αλάτι
  • 3/4 κούπα νερό
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. Μίγμα μπαχαρικών για ψητά
  • Σάλτσα Μπάρμπεκιου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175-180 βαθμούς. Ανακατεύουμε καλά όλα τα στεγνά υλικά μας σε ένα μπολ (Τα πρώτα 7 υλικά). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το νερό με το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι, την σάλτσα σόγιας και το Liquid Smoke και το ρίχνουμε στα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και μόλις αρχίσει να ενεργοποιείται η γλουτένη πλάθουμε πολύ λίγο με τα χέρια ούτε ένα λεπτό.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ μακρόστενο και απλώνουμε το σέϊταν (γλουτένη) με τα δάχτυλα μας απο άκρη σε άκρη. Με ενα μαχαίρι κόβουμε το σέϊταν σε παραληλόγραμμα κομμάτια. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Βγάζουμε απο τον φούρνο και ξανακόβουμε τις χαρακιές για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τα κομμάτια. Αλοίφουμε με ένα πινέλο σε όλα τα κομμάτια μας σάλτσα μπάρμεκιου και ψήνουμε απο αυτή την πλευρά στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο κι από την άλλη πλευρά και για 2-3 φορές ακόμη μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν σκούρο καφέ χρώμα τα "παϊδάκια" μας και να ξεροψηθούν.

Δείτε τη συνταγή και το βίντεο εκτέλεσης εδώ:


Πηγή: vegankainostimo.blogspot.gr


Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: