Συκομακαρονάδα!!!

Θερινή σπεσιαλιτέ!!!

Συκομακαρονάδα από την Maria Anima δημοσιευμένη στην ομάδα Vegan Thessaloniki
Υλικά:
Κρέμα καρύδας
Βούτυρο καρύδας
Λίγο λάδι
Σύκα
Μακαρόνια

Εκτέλεση:
Έχεις τα μακαρόνια έτοιμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις το βούτυρο ή λάδι καρύδας. Ρίχνεις τα σύκα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν λίγο τα σύκα. Ρίχνεις την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και κάρυ και ανακατεύεις. Αφήνεις να πάρει μια βράση και ρίχνεις τα μακαρόνια. Ανακατεύεις και σερβίρεις. Εδώ τα πασπάλισα με παπαρουνόσπορο για το ντεκόρ...

Σημ. Επειδή το βούτυρο καρύδας καίγεται εύκολα, συνδυάστε το με λάδι emoticon smile

Καλή επιτυχία!!!


Πηγή: Συνταγή της  Maria Anima   δημοσιευμένη στην ομάδα  Vegan Thessaloniki




Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Φτιάξτε μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο

Έχετε δοκιμάσει ποτέ μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο;
Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα… είναι πολύ νόστιμο!

Υλικά:
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Ξύσμα 2 λεμονιών
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ φλιτζάνι του καφέ νερό
2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε  στο βρασμένο ρύζι προσθέτοντας  το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το διαλύσαμε στο ½ φλιτζάνι του καφέ, χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατώνουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα.

Καλή επιτυχία!!!
Πηγή: monastiriaka.gr
- See more at: http://perivolipanagias.blogspot.gr/2014/11/blog-post_1.html#sthash.aAp743w5.dpuf