Πεντανόστιμη Ομελέτα από Ρεβυθάλευρο!!!

 Ομελέτα από ρεβυθάλευρο

Μία πεντανόστιμη ομελέτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά!
Το ρεβυθάλευρο μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα το αυγό κάνοντας την ομελέτα μας όχι μόνο νόστιμη αλλά και εξαιρετικά ελαφριά.


Υλικά:
150 γρ. ρεβυθάλευρο
1 κρεμμύδι
2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους ή ένα μεγάλο
ελαιόλαδο
300 ml νερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρεβυθάλευρο και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό μας, ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι ή με σύρμα χειρός. Στην αρχή μπορεί να μας παρουσιαστούν σβολάκια αλλά με το συνεχές ανακάτεμα διαλύονται εύκολα.

Ξεπλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε ροδέλες με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Κόβουμε και το κρεμμύδι σε ροδελίτσες και το προσθέτουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν.

Αλατοπιπερώνουμε τον χυλό μας, από ρεβυθάλευρο και νερό, και ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμα τα κολοκυθάκια ρίχνουμε τον χυλό μας στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 3 με 4 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή σας όρεξη!!!



Πηγή


Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: