Καριόκες σπιτικές Vegan

Φτιάξτε νηστήσιμες καριόκες (Vegan)


Υλικά:
1 κούπα νερό
3/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1,5 κούπα φρυγανιά  ή μπισκότο αλεσμένο αλατίνη ή και τα δύο μαζί
2 κ.σ. κονιάκ
1,5 κούπα καρύδια
1/2 κούπα ψιλοκομμένα γλυκό κουταλιού ή κόντιτα
2 κουβερτούρες 125 γρ.
150γρ βανίλια (υποβρύχιο)
Ξύσμα πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη:
2 κουβερτούρες
3κ.σ. καλαμποκέλαιο


Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο σε κατσαρολάκι να βράσουνε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το κονιάκ, τα καρύδια και προσθέτουμε τα κομματάκια από το γλυκό του κουταλιού χωρίς το σιρόπι του.
Προσθέτουμε το μείγμα με νε το νερό του κουταλιού αφού έχει κρυώσει και ξύσμα πορτοκαλιού. Λιώνουμε τις κουβερτούρες μαζί με το υποβρύχιο στο φούρνο στους 100 βαθμούς. Το προσθέτουμε στο μείγμα της φρυγανιάς και ανακατεύουμε. Πλάθουμε 3 μπαστουνάκια σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Την επόμενη κόβουμε σε κομμάτια και βουτάμε στο μίγμα της κουβερτούρας καλαμποκέλαιου με τη βοήθεια δύο πηρουνιών.
Βάζουμε σε λαδόκολα και αφήνουμε να σφίξει η κουβερτούρα.
Τυλίγουμε και βάζουμε στο ψυγείο...


Καλή επιτυχία!!!




Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: